Brander van

de toekomst

Stronghold


De koffiebranders van Stronghold Inc. (°2010) zijn een revolutie in het koffiebranden teweeg aan het brengen. De S7Pro, S7X en S9X bezitten unieke kenmerken zoals auto-replicatie, precieze controle over de halogeen en het online delen van brandprofielen. De branders werken volledig elektrisch, wat ze de perfecte keuze voor een klimaatneutrale koffietoekomst maken.

Het is ook de officiële machine voor het World Coffee Roasting Championship en perfect als een shop-brander. Benelux klanten kunnen ze testen in onze showrooms in BE & NL, vermits wij de Benelux distributeur zijn. Ook een demo in jouw bedrijf is mogelijk!

De Stronghold X-series bieden nog meer controle, met een regelbare drum-temperatuur en een hoge-precisie infrarood sensor. De S9X heeft een batch capaciteit van 3-8kg en een uur capaciteit van 32kg. Ideaal voor een transitie weg van gas en olie, met een slimmer gebruik van mankracht door de auto-replicatie van door jou samengestelde brand profielen.

​Smart roaster


Voor al 2 opeenvolgende jaren, gebruikten 3 van de 6 finalisten van het World Barista Championship 2022 en 2023 - waaronder de winnaar van dit jaar - koffie gebrand op een Stronghold. Waarom? Omdat geen enkele andere brander zoveel controle geeft over de verschillende soorten warmte. De meest subtiele aroma’s komen helemaal tot uiting.

Intensiteit, mondgevoel, balans en body kunnen tot in het kleinste detail geregeld worden dankzij een combinatie van een 5-wandige trommel met regelbare snelheid van de stirrer, hete lucht en halogeenstraling. Convectie, conductie en stralings-instellingen worden opgeslagen en kunnen online gedeeld worden.

Revolutionair​


De auto-replicate functie laat een zorgvuldig bepaald brandprofiel in handen van de Stronghold, wat een enorme tijdsbesparing voor de gebruiker betekent. Laad gewoon de juiste hoeveelheid koffie en Stronghold doet al de rest. Dit terwijl jij je handen vrijhoudt voor verpakking, marketing, klantcontact etc… Om klimaatneutraal te worden moeten we afstappen van fossiele brandstoffen en is elektrisch koffie branden de toekomst. Koffie branden op wereldniveau was nooit zo dichtbij.

Specificaties S7Pro en S7X

Breedte: 65 cm 

Diepte: 62 cm 

Hoogte: 88 cm

Gewicht:

72 kg (S7Pro)

75 kg (S7X)

Elektrische Output:
3.5 kW (S7PRO)

5,8 kW (S7X)

Hot Air: 2 kW

Halogen: 1,5 kW

Drum Heater (S7X)

Maximum 

Laadgewicht 

Bonen 850 g


X-lens Infrared sensor:

Enkel X-series

Specificaties S8X

Breedte: 97,5 cm 

Diepte: 83,5 cm 

Hoogte: 140,4 cm

Gewicht:

178 kg

Elektrische Output:

19.5 kW

Hot air

Halogen

Drum heater

Maximum 

Laadgewicht 

Bonen 4 kg


X-lens Infrared sensor


Specificaties S9X

Breedte: 142 cm 

Diepte: 125 cm 

Hoogte: 190,5 cm

Gewicht:

316 kg

Elektrische Output:

34.3 kW

Hot air: 16 kW

Halogen: 5,2 kW

Drum heater: 10 kW

Maximum 

Laadgewicht 

Bonen 8 kg


X-lens Infrared sensor


Wil je ook de verandering proeven?