Waarom we koffie standaard niet malen.

We begrijpen dat onze klanten niet allemaal de keuze kunnen maken voor een bonenmolen, en daarom malen we enkel op aanvraag.

Waarom bieden we beide niet standaard aan in onze webshop? Het antwoord is heel simpel: koffie verliest héél snel zijn aroma’s nadat het gemalen wordt. Na 15 minuten is je specialty coffee, waar zoveel mensen met liefde voor hebben gewerkt, zijn essentie kwijt. En dat vinden wij heel jammer. Als je een goede fles wijn koopt in een winkel, dan krijg je die ook niet ontkurkt mee. Daarom willen we dus graag het gebruik van koffiebonen extra stimuleren.

Een goede bonenmolen hoeft ook niet noodzakelijk duur te zijn. Ook voor beginners zijn er toegankelijke modellen op de markt. Klik op deze link voor enkele molens die wij aanraden.

Naast het kwaliteitsverlies, is het ook heel belangrijk dat je zelf controle hebt over hoe fijn of grof je koffie gemalen wordt, want dat heeft een gigantische impact op de uiteindelijke smaak. Hoezo? Dat leggen we uit in dit artikel: Het belang van een goede bonenmolen.

Sara Moors 5 juli 2023
Deel deze post
Labels
Archiveren
Ontdek Koffie Opnieuw